آمادگی جسمانیتناسب اندام

۹ فایده باور نکردنی ورزش برای سلامت روان که از آن بی خبرید!

حتما شما هم می دانید دلایل بسیاری وجود دارد که فعالیت بدنی چقدر برای سلامت بدن مفید است؛ داشتن یک قلب سالم و بهبود مفاصل و استخوان ها از مزایای ورزش محسوب می شوند. اما آیا از اهمیت ورزش برای سلامت روان اطلاعی دارید؟
تحقیقات نشان داده است که افرادی که به طور منظم ورزش می کنند، از سلامت روانی و عاطفی بهتری برخوردارند و در مقابل بیماری های روانی کمتری دچار می شوند.

انجام ورزش در طی روز به طور منظم تاثیر مستقیمی بر روی سلامت روان دارد. افرادی که دچار بیماری های افسردگی و یا اضطراب هستند، حتما باید زمانی را در هفته به انجام فعالیت های بدنی خود اختصاص دهند. جالب است بدانید که ورزش منظم می تواند مانند داروهای ضد افسردگی عمل کند و باعث بهبود حال روحی و جسمی شود. به همین علت توصیه ما به شما این است که حتما ورزش را در برنامه های روزانه خود قرار دهید.

بهترین کار این است که نگرش خود را در مورد فعالیت های بدنی تغییر دهیم و ورزش را مانند کاری واجب و مهم در زندگی خود بدانیم. حتما ورزش و فعالیتی را انتخاب کنید که به آن علاقه دارید تا بتوانید بدون خستگی به این کار انرژی بخش ادامه دهید. اگر شما هم می خواهید بدانید که چه نوع فعالیت هایی ورزش به حساب می آید، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.     

منظور از فعالیت بدنی چیست؟

اگر بخواهیم ساده توضیح دهیم، فعالیت بدنی به معنای انجام حرکات بدن است، منظور حرکاتی که عضلات شما را درگیر کنند. در این صورت بدن شما انرژی مصرف می کند و سپس متوجه حس و حال خوب پس از انجام این حرکات خواهید شد. ورزشی را انتخاب کنید که برای شما مناسب باشد. از جمله ورزش های سبک و راحت می توان به پیاده روی، دوچرخه سواری، ایروبیک، طناب زدن و … اشاره کرد.

به طور کلی فعالیت هایی که باعث بالا بردن ضربان قلب، سریع تر نفس کشیدن و بالا بردن دمای بدن شود، ورزش نامیده می شود. اگر این روزها دچار استرس، اضطراب و حال روحی بد شده اید، پیشنهاد ما به شما انجام فعالیت های بدنی به میزان مناسب است، زیرا ورزش برای سلامت روان مانند معجزه عمل می کند.

تاثیر ورزش برای سلامت روان

برای بهبود سلامت روان، بدن نیاز به چه میزان فعالیت دارد؟    

بزرگسالان بهتر است در طی روز فعالیت های بدنی داشته باشند و ورزش را در برنامه های هفتگی خود قرار دهند. حداقل میزان ورزش برای بزرگسالان در یک هفته ۲٫۵ تا ۵ ساعت برآورد شده است. حتما نباید در طی هفته فعالیت های بدنی شدید داشته باشید، شما می توانید ورزش های سبک و سنگین را باهم ترکیب کنید و در برنامه ریزی هفتگی خود قرار دهید.

به طور کلی برای انجام ورزش به خصوص در روزهای اول خیلی سخت گیر نباشید، زیرا انجام هر نوع فعالیتی بهتر از عدم انجام آن است. از جمله ورزش های سبک برای آرامش ذهن و بدن شما پیاده روی آرام، انجام حرکات کششی، یوگا و … است.

در طول هفته چقدر ورزش کنیم؟

تحقیقات نشان داده است که فعالیت بدنی می‌تواند به طور قابل توجهی بهبودی در مشکلات روانی ایجاد کند، این نوع بهبودی بیشتر از روش‌های معمول درمانی مانند روان‌درمانی و داروها موثر است که در محدوده ۲۲ تا ۳۷ درصد بهبود ایجاد می‌کنند.
انجام فعالیت بدنی به مدت ۱۵۰ دقیقه در هفته، از جمله پیاده روی سریع، بلند کردن وزنه و یوگا، در درمان افسردگی، اضطراب و ناراحتی‌های روانی تاثیر بسزایی دارند.  ورزش بیشترین فواید را برای افراد مبتلا به افسردگی، ایدز، بیماری کلیوی، زنان باردار و بزرگسالان سالم دارد.
شرایط برای افراد بالای ۴۵ سال متفاوت تر است و آنها باید روزانه ۲۰ تا ۴۰ دقیقه پیاده روی کنند، این موضوع به ویژه برای بهبود افسردگی و اضطراب بسیار اهمیت دارد.

یکی از راهکارهای اصلی توصیه شده برای غلبه بر استرس ورزش در سطح سبک تا متوسط می باشد.

علت سلامت روان با انجام فعالیت بدنی چیست؟

ورزش برای سلامت روان به عنوان یک راهکار موثر شناخته می‌شود. این اثرات مثبت ناشی از فعالیت‌های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی است که اندورفین‌ها و هورمون‌های شادی، مانند آدرنالین، را ایجاد می‌کنند.
همچنین، با افزایش دمای بدن به وسیله ورزش، تنش عضلانی کاهش می‌یابد و فعالیت عصبی تغییر می‌کند که به کاهش اضطراب کمک می‌کند. به علاوه، ورزش می‌تواند التهاب را کاهش داده و بر سلامت روان تأثیر مثبتی داشته باشد.
با توجه به این اثرات مثبت، ورزش به عنوان یک گزینه موثر و درمانی مکمل برای بهبود و درمان مشکلات روانی مورد توجه قرار می‌گیرد. در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا به بررسی نکات طلایی برای شروع ورزش بپردازیم.

۵ نکته طلایی برای آغاز ورزش

اگر برنامه ورزشی جدید شما شامل این ویژگی‌ها باشد، احتمال موفقیت شما بیشتر است:

  1. قبل از آغاز، بهتر است به پزشک عمومی یا یک فیزیولوژیست ورزشی متخصص مراجعه کنید و در طول انجام برنامه، به صورت منظم از نظرات آن‌ها استفاده کنید.
  2. فعالیتی را انتخاب کنید که از آن لذت می‌برید و مناسب سطح توانایی‌ شما باشد.
  3. شروع را به تدریج انجام دهید و فعالیت‌های خود را به آرامی افزایش دهید تا از خستگی جلوگیری شود.
  4. برنامه ورزشی خود را به دقت در یک دفتر یادداشت یا تقویم ثبت کنید.
  5. به صورت منظم برنامه‌های ورزشی خود را بررسی کرده و اگر نیاز باشد، تغییراتی ایجاد کنید.
فواید ورزش برای سلاتم روان چیست؟

هدف شما نباید فشار آوردن باشد، بلکه به دنبال انجام دادن و لذت بردن باشید. خودتان را از ذهنیت رقابتی که مغز را درگیر می کند جدا کنید.

فواید ورزش برای سلامت روان را بشناسید!

بیشتر افرادی که به صورت منظم ورزش می‌کنند، این کار را به دلیل ایجاد احساس خوب و خوشحالی انجام می‌دهند. ورزش می‌تواند انرژی مثبت، تمرکز و آگاهی را در شما تقویت کند. حتی می‌تواند به شما کمک کند تا به زندگی با نگاهی مثبت نگاه کنید.
ارتباط بین ورزش و سلامت روان بسیار پیچیده است. به عنوان مثال، عدم فعالیت می‌تواند علت یا نتیجه‌ای از بیماری‌های روانی باشد. اما علت های زیادی وجود دارد که نشان دهنده فواید ورزش برای سلامت روان است که شامل موارد زیر است:

  1. هنگام ورزش تغییراتی در سطوح مواد شیمیایی در مغز مانند سروتونین، هورمون‌های استرس و اندورفین ایجاد می شود.
  2. ورزش منظم برای تنظیم خواب بهتر بسیار مفید است. در نتیجه خواب خوب در تنظیم مدیریت خلق و خوی شما بسیار موثر است.
  3. ورزش برای رهایی از ناامیدی بسیار مفید است.
  4. ورزش برای رهایی از افکار منفی بسیار مفید است.
  5. ورزش باعث بهبود حس کنترل، توانایی مقابله و عزت نفس شما می شود
  6. . افرادی که به ورزش منظم می پردازند، معتقد هستند که دستیابی به یک هدف باعث ایجاد حس خوب در آنها می شود.
  7. ورزش گروهی باعث ایجاد فرصتی برای معاشرت و دریافت حمایت اجتماعی می شود.
  8. ورزش باعث افزایش سطح انرژی در بدن می شود.
  9. ورزش تنش ماهیچه‌های اسکلتی را کاهش داده و منجر به ایجاد حس آرامش می شود.

توجه داشته باشید که ورزش سنگین و شدید استرس زاست پس اگر برای بهبود شرایط ذهنی تمرین می کنید باید فشار کمتری به بدنتان وارد کنید. ورزش سنگین می تواند تنش عصبی را افزایش دهد که لازم است به این موضوع توجه داشته باشید.

چگونه همزمان با وجود افسردگی به ورزش بپردازیم؟    

برای بسیاری از ما، حفظ انگیزه برای ورزش و فعالیت‌های بدنی چالشی است. اما می‌توانیم از این وضعیت عبور کنیم و با انگیزه و شور به ورزش بپردازیم. اما اگر با مشکلات روانی، افسردگی یا استرس مواجه شویم، این کار به غیرممکن تبدیل می‌شود.

در افرادی که با افسردگی و اضطراب مبارزه می‌کنند، ورزش همیشه به عنوان راهی برای بهبود حالت روحی و جسمی توصیه می‌شود. اما متأسفانه افسردگی می‌تواند تمام انرژی و انگیزه‌ی شما را بگیرد و از میل شما به ورزش جلوگیری کند. یا از طرفی، اضطراب‌های اجتماعی ممکن است باعث شود که حتی فکر کردن به ورزش در محیط‌های عمومی مثل پارک یا باشگاه‌های ورزشی، احساس ناخوشایندی و ترس در شما ایجاد شود. این امر می‌تواند حالت بد شما را تشدید کند و وضعیت را بدتر کند.

اما همچنان راه‌هایی برای پیشگیری از این مشکلات وجود دارد. با استفاده از ترفندهای مختلف می‌توانید انگیزه خود را حفظ کرده و اجازه ندهید مشکلات روانی شما را کنترل کنند. در ادامه چند ترفند برای این منظور را بررسی خواهیم کرد.     

از بلندپروازی پرهیز کنید

وقتی زیر ابرهای افسرده و اضطراب‌آور نشسته‌اید و بدنتان مدت‌هاست در حرکت نبوده، حتی ایستادن و ورزش کردن برای شما مانند کندن کوه است. بنابراین نباید به طور ناگهانی اهداف بزرگی برای خود تعیین کنید و از همین امروز تصمیم بگیرید روزانه یک ساعت ورزش کنید یا به انجام دویدن ماراتن بپردازید. هرچند داشتن اهداف بزرگ موضوع خوبی است و می‌تواند به رشد شما کمک کند، اما خطر عدم دستیابی به آن‌ها و افزایش افسردگی نیز وجود دارد.
بنابراین به خودتان فشار نیاورید و اهداف غیر ممکن را کنار بگذارید. با گام‌های کوچک و آرام شروع کنید و هر زمان که احساس کردید آمادگی دارید، به سمت اهداف بلندپروازانه حرکت کنید.

در زمان داشتن انرژی، ورزش کنید

صبح ها بهترین زمان برای انجام ورزش است، زیرا انرژی بالاتری دارید. به طور کلی هر زمان از روز که احساس سرزندگی دارید، به انجام فعالیت های بدنی بپردازید. به هرحال ورزش برای سلامت روان جزء واجبات هر انسانی است. اما اگر در هر صورت بیشتر احساس افسردگی دارید، بهتر است هدف های کوچک را برای خود قرار دهید و آهسته شروع کنید. حتما به آهنگ های شاد و پادکست‌های انرژی بخش گوش کنید که بسیایر تاثیرگذار هستند.

انجام فعالیت هایی که لذت می برید

تمرکز خود را بر روی فعالیت‌هایی بگذارید که از انجام آن‌ها لذت ببرید. هر کاری که شما را به حرکت و فعالیت تشویق می‌کند، مفید و کارآمد است. این علاقه می تواند پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری یا بازی فوتبال با دوستان و … باشد.

در هر صورت، سعی کنید کارهایی را انجام دهید که دوست دارید و انجام آن‌ها برایتان لذت بخش باشد. این کار به شما کمک می‌کند ورزش را بهتر درک کنید و آن را به عنوان یک سرگرمی لذت‌بخش تجربه کنید.

به خودتان هدیه دهید.

هدیه و پاداش گرفتن پس از انجام یک کار مفید حس بسیار خوبی در شما ایجاد می کند و باعث دوری افسردگی و انرژی های منفی از شما می شود. به طور کلی پاداش به شما انگیزه می‌دهد تا روزهای بعد هم به انجام ورزش و فعالیت بدنی بپردازید. پس توصیه ما به شما این است که برای ورزشتان هم هدیه و پاداش در نظر بگیرید. این پاداش ها می توانند یک اسموتی خوش طعم، تماشای فیلم و… باشند. خیلی از افراد به اهمیت ورزش برای سلامت روان آگاه هستند، به همین علت خود را برای انجام این کار تشویق می کنند.

ایجاد حس راحتی

باید لباس‌هایی را بپوشید که راحتی شما را تضمین کنند و به شما اجازه دهند به آسانی حرکت کنید. همچنین باید در محیطی ورزش کنید که حس خوب ایجاد کنند و انرژی مثبت را به شما منتقل می‌کند. باید تصمیم بگیرید که ورزش در خانه، پارک یا باشگاه و کلاس‌های ورزشی کدام یک برای شما مناسب است.

سخن پایانی

در این مطلب در مورد اهمیت ورزش برای سلامت روان صحبت کرده ایم و راهکارهایی برای افزایش فعالیت و پیشگیری از موانعی که مانع ورزش ما می‌شوند، ارائه داده ایم.  
با استفاده از روش‌هایی که ذکر شد، سعی کنید زندگی پرانرژی‌تری داشته باشید و خطرات کم‌تحرکی را برطرف کنید. حتی اگر افسردگی، اضطراب یا استرس شما را از ورزش منع می‌کند، با تعیین اهداف کوچک و شروع با تنها ۵ دقیقه فعالیت، می‌توانید به مبارزه با این مشکلات بپردازید و تأثیرات منفی آن‌ها را کاهش دهید.

مطالب مرتبط

۵/۵ - (۱ امتیاز)

باشگاه ورزشی موج

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Button