Uncategorizedآمادگی جسمانیبدنسازی

ماساژ ورزشی چیه و چه رمز و رازهایی دارد؟ به همراه ۵ روش متداول

ماساژ یکی از لذت بخش‌ترین کارهایی است که هر کسی می‌تواند در حق خودش انجام دهد. چه چیزی بهتر از یک ماساژ ورزشی حرفه‌ای می‌تواند حال شما را به بهترین شکل ممکن خوب کند؟ اگر شما ماساژ حرفه‌ای بگیرید هم بسیار لذت بخش است و هم تاثیر بسیار زیادی بر روی روحیه و حتی گرفتگی عضلات شما دارد. حتما شما هم می خواهید بدانید که ماساژ ورزشی چیه؟ این نوع ماساژ  فواید بسیار زیادی برای ورزشکاران دارد که در ادامه بیشتر در مورد آن توضیح می‌دهیم.

تفاوتی نمی‌کند که ماساژ را در چه زمانی انجام دهید. شما می‌توانید آن را قبل از تمرین، حین تمرین و یا حتی بعد از ورزش خود انجام دهید. این روزها بسیاری از افراد چه ورزشکار و چه غیر ورزشکار طرفدار ماساژ هستند، زیرا حال آنها را بسیار خوب می‌کند حال در ادامه این مطلب می‌خواهیم بدانیم که رمز و راز یک ماساژ حرفه‌ای و خوب چیست؟ 

منظور از ماساژ ورزشی چیست؟ 

در جواب ماساژ ورزشی چیه، در واقع می‌توانیم بگوییم که ماساژ ورزشی نوعی دستکاری سیستماتیک در بافت‌های نرم می‌باشد که تمرکز خاصی بر روی عضلات مربوط به یک ورزش خاص دارد. جالب است بدانید که جک میگر نام پدر ماساژ ورزشی در ایالات متحده را از آن خود کرده است. این نوع ماساژ به گونه‌ای است که از تمامی حرکات و تکنیک‌های مختلف استفاده می‌شود که از جمله این تکنیک‌ها می‌توان به ماساژ فشرده سازی، به سبک سوئدی، ضربه‌ای، ریتمیک، ماشه‌ای و … اشاره کرد. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا بدانیم که دقیقاً هدف از ماساژ ورزشی چیست؟

هدف از انجام ماساژ ورزشی چیست؟ 

یک سری اهدافی وجود دارد که ماساژ حرفه‌ای با تکنیک‌ها و حرکات خاص ورزشکاران را به آنها می‌رساند. از جمله این اهداف می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

نوشته های مشابه
  • کاهش احتمال آسیب دیدگی و یا بهبودی سریع‌تر درد و آسیب
  • آمادگی بیشتر برای قدرت جسمانی
  • کمک به تایپ بدنی ورزشکاران برای رسیدن به عملکرد بهتر

فواید ماساژ ورزشی

ماساژ ورزشی فواید بسیار زیادی دارد که اگر بخواهیم به مهمترین آنها اشاره کنیم موارد زیر را بیان می‌کنیم. به طور کلی اگر نمی‌دانید که ماساژ ورزشی چیه، باید بدانید که برای روح و جسم بسیار مفید است.

  • افزایش حس و حال خوب
  • افزایش دامنه حرکتی مفاصل
  • کاهش تنش‌های عضلانی
  • ایجاد خواب با کیفیت و بهتر
  • افزایش انعطاف پذیری
  • کاهش اسپاسم عضلانی
  • ایجاد اعصاب آرامتر
  • افزایش جریان خون
  • کاهش احتمال آسیب دیدگی‌ها
  • کاهش زمان ریکاوری در بین تمرینات ورزشی

آیا ماساژ ورزشی را هر کسی می‌تواند انجام دهد؟

در ادامه می‌خواهیم بدانیم که آیا واقعا ماساژ حرفه‌ای برای همه افراد مفید است؟ به طور تقریبی می‌توان گفت که ماساژ برای همه افراد مفید است و هیچ مشکل خاصی به وجود نمی‌آورد، اما حتماً باید بدانید که شما باید ماساژ ورزشی بگیرید یا خیر؟ برخی از افراد تنها برای لذت شخصی خود به سوی ماساژ می‌روند. به طور کلی اگر علاقه خاصی به ماساژ گرفتن ندارید، بهتر است که اصلاً به سمت آن نروید.

گرفتن ماساژ عمومی می‌تواند برای تمامی افراد مفید باشد و کمک خوبی به سلامت جسمی و ذهنی آنها کند. ورزشکاران بهتر است که بیشتر به سمت ماساژ ورزشی بروند، زیرا باعث می‌شود تا آمادگی فعالیت بیشتر و عملکرد بهتری داشته باشند. اما باید بدانید که ماساژ ورزشی تنها مختص به ورزشکاران نیست، زیرا یک نوع روش درمانی به حساب می‌آید و حتی افرادی که نیاز به حرکت درمانی یا حرکت بافت نرم دارند، هم می‌توانند از فواید ماساژ ورزشی بهره‌مند شوند.

اگر دقت کرده باشید معمولا در تیم‌های ورزشی مختلف که بسیار حرفه‌ای عمل می‌کنند، همراه با مربی و کارشناس، یک ماساژور حرفه‌ای هم حضور دارد. ماساژورها به ورزشکاران کمک می‌کنند تا آمادگی بهتری از نظر روحی و جسمی پیدا کنند. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی برخی از عوارض ماساژ ورزشی بپردازیم.

بررسی عوارض احتمالی ماساژ ورزشی

در بسیاری از موارد ماساژ به هر نوعی که باشد خطر خاصی ندارد، اما گاهی در مواردی ممکن است که برخی افراد با گرفتن ماساژ دچار عوارض شود. برخی از افراد حتی نمی‌دانند ماساژ ورزشی چیه؟ در ادامه بررسی عوارض جانبی احتمال ماساژ حرفه‌ای و ورزشی می‌پردازیم.

  • حساسیت پوسی به برخی از روغن‌های ماساژ
  • سفتی عضلات تا یک تا دو روز پس از ماساژ گرفتن

نکته بسیار مهم این است که ماساژ به خصوص ماساژ ورزشی باید توسط افراد متخصص انجام شود و هر کسی نمی‌تواند آن را به خوبی انجام دهد. اگر شخص ماساژ دهنده دارای و اطلاعات کافی در مورد این موضوع نباشد، ممکن است آسیب‌هایی به بدن شما وارد نماید.

چه زمانی به سراغ ماساژ ورزشی برویم؟

همانطور که از نام این نوع ماساژ مشخص است، بیشتر افرادی به سمت ماساژ ورزشی می‌روند که ورزش‌های حرفه‌ای انجام می‌دهند. اما افراد عادی هم می‌توانند ماساژ ورزشی انجام دهند، زیرا ماساژ ورزشی حالت درمانی هم دارد و هر شخص دیگری می‌تواند از فواید آن بهره‌مند شود. البته اول باید بدانید که دقیق ماساژ ورزشی چیه! بسیاری از ورزشکاران به خصوص ورزشکارانی که ورزش دومیدانی انجام می‌دهند، نیاز به ماساژ ورزشی دارند، زیرا فشار تمرینی بسیار بالایی را تحمل می‌کنند. اما به طور کلی می‌توانیم بگوییم تمام افرادی که ورزش می‌کنند و یا حتی کسانی که زندگی و شغل پرتحرکی دارند، می‌توانند از فواید ماساژ ورزشی بهره‌مند شوند.

چه کسانی نباید ماساژ ورزشی انجام دهند؟

همانطور که توضیح داده‌ایم، ماساژ ورزشی دارای مزایا و فواید بسیار زیادی است، اما در این بین برخی از افراد هم هستند که نباید به سراغ این نوع ماساژها بروند. منظور افرادی است که دچار خونریزی می‌باشند و یا تعداد کم پلاکت خون دارند. همچنین کسانی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می‌کنند، باید از ماساژ ورزشی دوری کنند. در ادامه باید بگوییم که زنان باردار هم باید دور ماساژ ورزشی را خط بکشند تا یک بارداری با نشاط و سلامت را داشته باشند.

کدام روش‌ها در ماساژ ورزشی به کار گرفته می‌شوند؟

ماساژ درمانگران از مجموعه‌ای متنوع از روش‌ها برای ارائه خدمات خود بهره می‌برند. از جمله تکنیک‌های متداولی که در حین ماساژ ورزشی مورد استفاده قرار می‌گیرد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افلوراژ (Effleurage)
  • ورز دادن (Wringing)
  • پیچیدن (Kneading)
  • هک (Hacking)
  • اشاره ماشه (Trigger Pointing)

۱) افلوراژ

امکان ندارد ندانید ماساژ ورزشی چیه اگر با این تکنیک آشنا هستید. این تکنیک دارای اهداف و تأثیرات متنوعی است که آن را به یکی از روش‌های کلیدی تبدیل می‌کند. افلوراژ را می‌توان به صورت سطحی یا عمیق اجرا کرد. از این روش می‌توان برای توزیع روغن و افزایش دمای بدن بهره برد. این فن، فضایی آرام و دلپذیر را به لحاظ جسمانی و روحی برای شما فراهم می‌آورد.

۲) پیچش

پیچش، نوعی دیگر از ماساژ دستی است که به طور معمول در ماساژ ورزشی به کار می‌رود. در این روش، بافت‌ها از استخوان‌ها جدا شده و با حرکات دست به سمت بالا و پایین و از یک سمت به سمت دیگر فشار داده می‌شوند. این فشار و رهاسازی متناوب بر روی بافت، موجب افزایش جریان خون در ناحیه مورد نظر می‌شود و وضعیت بافت را بهبود می‌بخشد. این تکنیک همچنین برای افزایش کشسانی و قابلیت ارتجاعی بافت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. انقباض در ماساژ ورزشی به کشش فاسیای سفت و فیبرهای عضلانی کمک کرده و تنش را کاهش می‌دهد و به حرکت درآوردن عضلات بزرگ را تسهیل می‌کند.

۳) ماساژ ورزشی

در پاسخ بع سوال ماساژ ورزشی چیه باید بدانید که شامل استفاده از فشار ملایم بر روی بافت‌ها به شیوه‌های متنوع است. این فرآیند شامل بلند کردن، فشردن و جابجایی بافت‌ها می‌باشد. تغییرات مداوم در فشار و رها کردن حرکات دست، به ایجاد یک اثر پمپاژی بر روی رگ‌ها و مویرگ‌های عمیق کمک می‌کند. از این نوع ماساژ برای بهبود تحرک بافت‌ها، افزایش جریان خون و تسهیل دفع مواد زائد استفاده می‌شود.

۴) هک

هک یکی از روش‌های ماساژ کوبه‌ای است که در تکنیک‌های ماساژ ورزشی به کار می‌رود. در این روش، لبه‌های دست برای ضربه زدن به بافت‌ها به شیوه‌ای ملایم، فنری و سریع مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تکنیک می‌تواند به بهبود جریان خون، تحریک و نرم کردن نواحی سفت بافت و همچنین فعال‌سازی انقباض رفلکس فیبرهای عضلانی کمک کند و به افزایش تون عضلات منجر شود.

۵) تریگر پوینت

روش تریگر پوینت در ماساژ ورزشی با هدف غیرفعال‌سازی نقاط ماشه‌ای، کاهش درد و تنش‌های عضلانی و تسهیل روند بازگشت عملکرد طبیعی عضلات طراحی شده است. در این نوع ماساژ، نواحی خاصی از بافت‌های عضلانی که حساسیت بیشتری دارند، به صورت حرفه‌ای تحت فشار و ماساژ قرار می‌گیرند.

سخن پایانی

اگر شما هم می‌خواهید بدانید که ماساژ ورزشی چیه باید بدانید که یک روش درمانی دستی است که به طور ویژه برای کمک به ورزشکاران طراحی شده است. این تکنیک با ترکیب روش‌های گوناگون ماساژ، از جمله فشار عمیق، کشش و تحریک نقاط خاص بدن، به کاهش تنش عضلانی و افزایش انعطاف‌پذیری می‌پردازد. هدف اصلی این نوع ماساژ، ارتقای عملکرد بدنی و تسریع فرایند بهبودی پس از تمرینات سخت می‌باشد. با کاهش درد و التهاب، ورزشکاران می‌توانند به راحتی به فعالیت‌های روزمره و تمرینات خود ادامه دهند. علاوه بر فواید جسمانی، ماساژ ورزشی به تقویت تمرکز و کاهش استرس روانی نیز کمک می‌کند.

۱۰ فایده فوم رولر بر اساس منابع علمی

با گرفتگی عضلات چه کنیم؟

۱۰ راهکار برای ریکاوری در ورزش

چطور بود؟

باشگاه ورزشی موج

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
Call Now Button