آمادگی جسمانی و اجزای آن (۱۱ مورد)
آمادگی جسمانی حالتی از سلامت و تندرستی و به طور خاص، توانایی انجام جنبه های ورزشی، مشاغل و فعالیت های روزانه می باشد. آمادگی جسمانی عموماً از طریق تغذیه مناسب، ورزش بدنی متوسط تا شدید، و استراحت کافی همراه با یک برنامه ریکاوری به دست می آید.
قبل از انقلاب صنعتی، تناسب اندام به عنوان ظرفیتی برای انجام فعالیت های روزانه بدون خستگی یا بی حالی بی مورد تعریف می شد. با این حال، با اتوماسیون و تغییرات در سبک زندگی، اکنون آمادگی جسمانی معیاری برای توانایی بدن برای عملکرد مؤثر و مؤثر در کار و فعالیتهای اوقات فراغت، سالم بودن، مقاومت در برابر بیماریهای هیپوکینتیک، بهبود سیستم ایمنی و مقابله با شرایط اضطراری در نظر گرفته میشود.
اجزای آمادگی جسمانی
اجزای آمادگی جسمانی به دو دسته سلامت محور و مهارت محور تقسیم می شوند. همانطور که از نام آنها هم پیداست دسته مرتبط با سلامت به سلامت فیزیکی مرتبط بوده و البته به عنوان زیرساخت عملکرد ورزشی هم شناخته می شوند.
اجزای مرتبط با مهارت نیز در راستای عملکرد ورزشی تعریف شده است.
اجزای آمادگی جسمانی مرتبط با سلامت
- ترکیب بدنی
- میزان استقامت قلب و عروق
- قدرت عضلانی
- استقامت عضلانی
- انعطاف پذیری
اجزای آمادگی جسمانی مرتبط با مهارت یا اجرا
- چابکی
- تعادل
- هماهنگی
- توان
- سرعت
- عکس العمل یا زمان واکنش
فواید افزایش آمادگی جسمانی
در مورد فواید آمادگی جسمانی به موارد زیادی می توان اشاره کرد، اما مهمترین آنها به شرح زیر است:
- افزایش عملکرد روزانه و کیفیت زندگی
- افزایش اعتماد به نفس
- مدیریت وزن و جلوگیری از بیماری های مزمن
- سلامت استخوانها و عضلات
- افزایش عملکرد و سلامت مغز و حافظه
- افزایش کیفیت خواب
- کاهش درد
- بهبود زندگی جنسی
سوالات متداول
برای افزایش آمادگی جسمانی باید تمریناتی انجام دهید که روی فاکتورهای مختلف تاثیر مثبت داشته باشد. به طور نمونه انجام تمریناتی مثل دویدن یا دوچرخه سواری رو استقامت قلبی تنفسی تاثیر مثبت دارد. / برای افزایش قدرت عضلانی نیز تمریناتی مانند بدنسازی یا تمرینات مقاومتی مفید هستند. / به منظور افزایش انعطاف پذیری هم یوگا و انواع کشش توصیه شده است.
ترکیب بدنی / استقامت قلب و عروق / انعطاف پذیری / سرعت / توان / هماهنگی / تعادل / چابکی / استقامت عضلانی / قدرت / زمان واکنش