بهترین ساعت برای ورزش صبحگاهی چه زمانیست؟
یکی از عادات افراد موفق ورزش صبحگاهی می باشد. ورزش صبحگاهی فواید زیادی دارد که می تواند راندمان زندگی شما را افزایش دهد. اما بهترین ساعت برای ورزش صبحگاهی کدام است؟ و ساعات مختلف چه تاثیری روی تمرین کردن دارند؟
در ابتدا قدری بیشتر به اهمیت ورزش صبحگاهی می پردازیم:
مزایای ورزش صبحگاهی
افزایش متابولیسم روزانه
از مهمترین فواید ورزش صبحگاهی می توان به افزایش متابولیسم در طول روز اشاره کرد. این باعث می شود شما در طول روز کالری سوزی بیشتری داشته باشید که در نتیجه می تواند برای کسانی که با هدف لاغری تمرین می کنند اهمیت داشته باشد.
انرژی بیشتر در طول روز
ورزش صبحگاهی به شرط آنکه سنگین نباشد می تواند انرژی شما را در طول روز افزایش دهد. فرقی نمی کند در باشگاه بدنسازی تمرین کنید یا بدوید. در هر صورت بدن شما بیدار شده و هماهنگ تر عمل می کند. تحقیقات نشان داده که ۳۰ دقیقه ورزش متوسط می تواند خونرسانی به مغز را تا ۴ برابر افزایش دهد که اثر آن هم بر روی دیگر امور با توجه به اهمیت مغز حتما مثبت خواهد بود.
کاهش استرس
یکی دیگر از مشخصه های زندگی امروزی استرس است. ورزش صبحگاهی می تواند روی خلق و خوی شما اثر مثبت داشته و استرس شما را با ترشح هورمون های شادی بخش نظیر دپامین افزایش دهد.
بهبود رژیم غذایی
این را می توان نوعی مهندسی ذهن دانست. کسی که در اول صبح ورزش می کند به طور طبیعی به نحوه غذا خوردن نیز اهمیت خواهد داد. این باعث می شود بتوانید یک صبحانه مناسب بخورید و اساسا به آنچه می خورید توجه کنید. به بیان دیگر ورزش صبحگاهی به شکل اتوماتیک تغذیه شما را بهتر می کند.
بهترین ساعت برای ورزش صبحگاهی چه زمانیست؟
یکی از مهمترین مواردی که در این زمینه باید به آن توجه داشت این است که با چه هدفی تمرین می کنید و سایر امور زندگی شما به چه صورت است. برای برخی از ورزشکاران، به خصوص افراد پرمشغله انتخاب زمانهای اندکی وجود دارد در حالی که برخی دیگر می توانند در بین زمانهای متفاوت انعطاف پذیر باشند. در ادامه به مقایسه سه دسته بندی زمانی می پردازیم که ذهن شما را برای انتخاب هوشمندانه تر آماده خواهد کرد.
صبح بسیار زود
صبح بسیار زود شامل تمرین کردن در اولین ساعت روز می شود. البته افراد کمی این ساعت را برای تمرین کردن انتخاب می کنند چرا که تنظیم ساعت خواب با تمرین کردن در سحر آسان نیست. همچنین دمای بدن در این ساعت در پایین ترین سطح خود قرار دارد که باعث می شود عضلات و مفاصل برای تمرینات سنگین آماده نباشند.
اگر این ساعت از روز را برای تمرین انتخاب می کنید مهم است که زودهنگام به رخت خواب بروید تا خواب کافی داشته باشید. به طور مثال کسانی که ۵ صبح شروع به تمرین می کنند باید در ساعت ۹ تا ۹:۳۰ دقیقه شب خواب شبانه شان شروع شود. همچنین بهتر است سطح تمرینات در این ساعت از روز سبک تا متوسط باشد که بدن بتواند بدون آسیب دیدگی به تمرین خود ادامه دهد.
ساعت ۷ تا ۸ صبح
اگر از دسته تمرین کننده های ۷ تا ۸ صبح هستید فرصت بیشتری برای یک صبحانه سبک خواهید داشت. شما می توانید یک صبحانه سبک مانند یک قهوه و یک ساندویچ کوچک کره بادام زمینی (یا پنیر کم چرب) میل کنید و سپس راهی باشگاه شوید. در این صورت انرژی شما بیشتر است و در نتیجه می توانید با شدت بیشتری تمرین کنید. حسن تمرین کردن در این ساعت در دسترس بودن باشگاه ها و همچنین امکان بهره گیری از نور روز (در صورت تمرین در فضای آزاد) می باشد.
ساعت ۹ تا ۱۰ صبح
این ساعت ورزش کردن یک حسن بزرگ دارد و آن هم این است که بدن شما در وضعیت بیداری کامل می باشد. همچنین ذهن ورزشکار در شرایط بیداری است که باعث می شود انجام برخی تمرینات مانند تمرینات تکنیکی و تاکتیکی در این ساعت مفید باشد. شما در این ساعت از روز یادگیری بهتری دارید و در نتیجه می توان از این زمان برای ورزشهایی که درگیری ذهنی بیشتری دارند استفاده نمود.
کدام زمان برای من بهتر است؟
این می تواند به عواملی مانند هدف شما از تمرین بستگی داشته باشد، اما نکته مهم در تمرینات صبحگاهی توجه به خواب کافی می باشد. ایجاد یک روتین تمرین صبحگاهی بدون توجه به خواب کافی خیلی سریع به شکست می انجامد چرا که به جای رشد کردن دچار خستگی مفرط و از دست دادن ریکاوری خواهید شد.
به غیر از این مورد اگر با هدف افزایش قدرت تمرین می کنید یا تمرینات شدیدی در نظر دارید بهتر است این تمرینات در عصر انجام شوند یا حداقل بین ساعت بیدار شدن و تمرین کردن یک ساعت زمان در نظر داشته باشید.
یک ترفند در اینجا این است که پس از بیدار شدن چند دقیقه نرمش انجام دهید تا مفاصل و عضلات فعال شوند. سپس یک صبحانه سبک میل کرده و نیم ساعت بعد از آن تمرین خود را شروع کنید. در این صورت می توانید تمرینات سنگین تری در صبح داشته باشید.